Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Büchli lijkt op weg naar eerste zege als duurrenner, maar wordt vlak voor streep ingehaald

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 03/12/2022 om 21:51 GMT+1

Niet Matthijs Büchli, maar Mark Stewart heeft de laatste scratch van de Track Champions League gewonnen. De Brit had in de laatste meters net meer snelheid dan de Nederlandse voormalige sprinter.

UCITCL | Büchli lijkt op weg naar eerste zege als duurrenner, maar wordt vlak voor streep ingehaald

Büchli liet na het winnen van een gouden medaille op de teamsprint op de Olympische Spelen weten dat hij nieuwe doelen nastreefde. Zo ging hij rijden bij BEAT Cycling Team op de weg. Vorige maand maakte hij zijn rentree op de baan bij de UCI Track Champions League. Dit keer niet als sprinter of keirinspecialist, maar als duurrenner.
Op de afvalkoersen kan Büchli het beste zijn sprintkwaliteiten kwijt. Met spectaculaire versnellingen in de beslissende rondes verrast hij regelmatig renners die niet opletten.
Vandaag leek hij voor het eerst op weg naar een overwinning. Hij zat in het wiel van klassementsleider Mora Vedri die vroeg aanging. Met een halve ronde te gaan, haalde Büchli de Spanjaard in en kwam hij op kop te liggen. Slechts twintig meter had de finishstreep eerder moeten liggen, want in de laatste meters kwam de Brit Stewart hard voorbij.
Stewart komt door zijn zege nog gevaarlijk dichtbij Mora. Zijn achterstand bedraagt nog slechts vijf punten. Claudio Imhof die voor vandaag nog gelijkstond met de Spanjaard heeft een achterstand van een punt.

Waar kijk je?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie