Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Emma Hinze neemt rust en meldt zich af voor UCI Track Champions League

Sander Grasman

Geupdate 28/10/2022 om 11:58 GMT+2

Sprintster Emma Hinze heeft zich afgemeld voor de UCI Track Champions League. Na drie zware jaren is de Duitse toe aan rust. Ze hoopt de komende maanden 'haar batterijen te kunnen herladen' en zich zo voor te bereiden op het nieuwe seizoen dat in februari start in Zwitserland.

Emma Hinze won op de eerste editie van de UCI Track Champions League nog goud.

Foto: Getty Images

Dat betekent dat de 25-jarige Hinze haar titel dus niet zal verdedigen. Vorig jaar won ze namelijk tijdens de eerste editie van de Track Champions League goud op het onderdeel sprint.
"Ik heb de laatste drie jaar geen enkel groot toernooi gemist en mijn lichaam zegt me dat ik nu de batterij moet herladen", zo liet de Duitse weten. "Het was een heel moeilijke beslissing, want UCI Track Champions League is een geweldig evenement. Ik heb vorig jaar enorm genoten van het hoge niveau, hoe de sport gepresenteerd werd en het enthousiasme van het publiek."

SUCCESVOL

Twee weken geleden maakte Hinze nog grote indruk tijdens het WK in Saint-Quentin-en-Yvelines. Ze won er drie gouden medailles, waaronder eentje met de Duitse sprintploeg. Haar totaal aantal wereldtitels kwam daarmee op zes.
picture

UCITCL | Emma Hinze noteert op de sprint het ene na het andere topmoment

In februari hoopt ze na deze rustpauze de draad weer op te pakken. Dan staan de Europese Kampioenschappen in Zwitserland op het programma. Dan verdedigt ze wel haar titels. Eerder dit jaar kroonde ze zich tot Europees kampioen op de 500 meter en met haar Duitse collega's op het ploegenonderdeel.

WAAR KIJK JE?

Kijk vanaf zondag 12 november live via Eurosport of discovery+ naar de UCI Track Champions League.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie