Dat betekent dat de 25-jarige Hinze haar titel dus niet zal verdedigen. Vorig jaar won ze namelijk tijdens de eerste editie van de Track Champions League goud op het onderdeel sprint.
"Ik heb de laatste drie jaar geen enkel groot toernooi gemist en mijn lichaam zegt me dat ik nu de batterij moet herladen", zo liet de Duitse weten. "Het was een heel moeilijke beslissing, want UCI Track Champions League is een geweldig evenement. Ik heb vorig jaar enorm genoten van het hoge niveau, hoe de sport gepresenteerd werd en het enthousiasme van het publiek."
UCI Track Champions League
UCITCL | "Kom maar op!" - Harrie Lavreysen kijkt uit naar slotweekend UCI Track Champions League
7 UUR GELEDEN

SUCCESVOL

Twee weken geleden maakte Hinze nog grote indruk tijdens het WK in Saint-Quentin-en-Yvelines. Ze won er drie gouden medailles, waaronder eentje met de Duitse sprintploeg. Haar totaal aantal wereldtitels kwam daarmee op zes.

UCITCL | Emma Hinze noteert op de sprint het ene na het andere topmoment

In februari hoopt ze na deze rustpauze de draad weer op te pakken. Dan staan de Europese Kampioenschappen in Zwitserland op het programma. Dan verdedigt ze wel haar titels. Eerder dit jaar kroonde ze zich tot Europees kampioen op de 500 meter en met haar Duitse collega's op het ploegenonderdeel.

WAAR KIJK JE?

Kijk vanaf zondag 12 november live via Eurosport of discovery+ naar de UCI Track Champions League.
UCI Track Champions League
UCITCL | Ook in eigen huis is Gros de beste, wint sprint in regenboogtrui
26/11/2022 OM 21:40
UCI Track Champions League
UCITCL | Lavreysen en Richardson blijven stuivertje wisselen, nu Richardson beste op keirin
26/11/2022 OM 21:33