Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Imhof eindwinnaar na succesvolle afvalkoers, opnieuw hoofdrol voor Büchli

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 03/12/2022 om 23:05 GMT+1

Claudio Imhof is de eindwinaar in het duurklassement van de Track Champions League. De Zwitser eindigde als tweede op de afvalkoers achter Ollie Wood. Andere concurrenten Mora Vedri en Mark Stewart lagen er voortijdig uit, waardoor Imhof net genoeg punten pakte om de leiding over te nemen. Bij de uitschakelingen speelde Mathijs Büchli een belangrijke rol.

UCITCL | Imhof eindwinnaar na succesvolle afvalkoers, opnieuw hoofdrol voor Büchli

Büchli speelde zich bij de laatste afvalkoersen vaker in de kijker. De Nederlander hangt in de staart van het peloton om in de allerlaatste meters een stevig te versnellen. Fysiek contact of een gedurfde manoeuvre schuwt hij niet.
Van dit fysieke contact maakte Büchli ook in deze afvalkoers gebruik. Toen hij met zo’n acht man in koers eruit leek te vliegen beukte hij naar bovenin de baan om ruimte te vinden. Die vond hij net, waardoor niet Büchli, maar de Britse favoriet Mark Stewart eruit vloog.
Stewart had eerder vandaag de scratch gewonnen. Met een sterke Britse ploeg in de baan leek hij de grootste uitdager te zijn van Sebastian Mora Vedri.
Na zijn uitschakeling ging de strijd tussen Claudio Imhof en Mora Vedri. Imhof moest een punt goedmaken op de Spanjaard. Uiteindelijk ging die Spanjaard eruit nadat hij ook een sprint verloor van Matthijs Büchli.
Imhof was zo zeker van de zege in het eindklassement zonder een wedstrijd gewonnen te hebben de afgelopen vijf weekends.

WAAR KIJK JE?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie