Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Kay wint scratch terwijl Archibald en Valente te druk zijn met elkaar

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 02/12/2022 om 21:41 GMT+1

Emily Kay heeft in Londen voor een verrassing gezorgd door het onderdeel scratch op haar naam te schrijven tijdens een avondje UCI Track Champions League. Titelkandidaten Jennifer Valente en Katie Archibald waren te druk met kijken naar elkaar waardoor de Ierse kon ontsnappen.

UCITCL | Kay wint scratch terwijl Archibald en Valente te druk zijn met elkaar

Het was Archibald die halverwege de koers het bal opende door aan te zetten, waarna Valente snel reageerde en de groep even stilviel. Dit was voor Kay sein om het te proberen en geef haar eens ongelijk.
Sterker nog, Kay kreeg enkele ronden later het gelijk aan haar zijde door zegevierend over de finish te komen. De voorsprong bedroeg dik een halve ronde en daarmee moet het in de slotfase enigszins genieten zijn geweest omdat de winst haar al niet meer kon ontgaan.

Archibald

Achter Kay waren Valente en Archibald druk bezig met het uitvechten van een strijd om de leiderstrui, terwijl ook Anita Stenberg zich liet zien. Archibald heeft de jacht vol ingezet, maar wordt nog altijd gehinderd door een nulscore na een vroege eliminatie op de afvalkoers.
Desondanks is het Archibald (tweede) gelukt om Valente (vierde) te achterhalen en de orde te herstellen, maar er is nog niks beslist.

WAAR KIJK JE?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie