Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Lavreysen en Richardson blijven stuivertje wisselen, nu Richardson beste op keirin

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 26/11/2022 om 22:33 GMT+1

Matthew Richardson heeft Harrie Lavreysen verslagen op de keirin. De Australiër verloor nog van Lavreysen op de sprint, maar is nu voor het eerst in de Track Champions League de beste op dit onderdeel.

UCITCL | Lavreysen en Richardson blijven stuivertje wisselen, nu Richardson beste op keirin

Richardson had voor de keirin slim het wiel van de Nederlander uitgekozen. Vanuit zijn rug bekeek de Australiër het hele koersverloop. Toen Lavreysen op anderhalve ronde van de finish aanging, kon Richardson hem volgen.
Met de aanval van Lavreysen haalde hij koplopers Nakano en Jeffrey Hoogland in, maar hij bleef maar even op kop rijden. De man uit Luyksgestel werd vlak voor het einde ingehaald door de jonge Australiër die hem in de track Champions League al twee keer eerder klopte.
Hoewel de stand in zeges nu weer 3-3 is, gaat Lavreysen wel aan de leiding in het klassement. De Nederlander werd telkens eerste of tweede. Richardson werd derde in de keirin op Mallorca, waardoor Lavreysen leidt met een voorsprong van twee punten.

WAAR KIJK JE?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie