Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Lavreysen opnieuw verslagen door Richardson na gedurfde inhaalactie

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 19/11/2022 om 20:43 GMT+1

Lavreysen heeft opnieuw een nederlaag moeten incasseren op de sprint. Bij de Track Champions League in Berlijn werd hij verslagen door de Australiër Matthew Richardson. Richardson versloeg Hoogland vorige week ook al in Mallorca. Door de zege neemt Richardson ook de leiding over in het klassement.

UCITCL | Lavreysen opnieuw verslagen door Richardson na gedurfde inhaalactie

Op het WK eerder dit jaar versloeg Lavreysen Richardson nog. Een maand later heeft hij al twee ongebruikelijk verliezen moeten meemaken. Richardson heeft met zijn gedurfde tactiek een sterk tactisch wapen in handen tegenover de brute kracht van zijn Nederlandse tegenstander.
Richardson dook in klein gaatje dat de Brabander open liet staan. Lavreysen fietste iets hoger in de baan, waardoor Richardson snel naar onder fietste om te proberen voor de Nederlander uit te fietsen. Deze inhaalactie lukte, waarna de Australiër meteen versnelde.
Verbluft door wat er gebeurde, had Lavreysen een onmogelijk groot gat te dichten. Zijn tegenstander kwam eerder over de streep.

Hoogland

Eerder vanavond werd zijn landgenoot en goede vriend Jeffrey Hoogland al vroeg uitgeschakeld. In de eerste ronde eindigde hij als derde. Alleen de winnaar mocht door naar de volgende ronde.

WAAR KIJK JE?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie