Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Lavreysen verslagen door Richardson op de sprint, wel ‘gewoon’ in de leiderstrui

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 12/11/2022 om 22:57 GMT+1

Harrie Lavreysen heeft na de eerste ronde UCI Track Champions League als vanouds de leiderstrui om zijn schouders. Maar een overwinning op de keirin werd gevolgd door een nederlaag op de sprint. ‘Hattrick Harrie’ moest het hoofd buigen voor Matthew Richardson, die de Nederlanders recent al vaker dwarszat.

UCITCL | Lavreysen verslagen door Richardson op de sprint, wel ‘gewoon’ in de leiderstrui

De Australiërs komen eraan en hebben hun pijlen gericht op Lavreysen, die het in de finale van het sprinttoernooi niet kon bolwerken. Lavreysen reed op kop en had zelfs een gaatje, maar desondanks slaagde hij er niet in om zijn rivaal af te schudden.
In plaats daarvan was het Richardson die steeds dichterbij kwam en er overheen klapte. Daarmee resteerde voor Lavreysen slechts een tweede plaats. Jeffrey Hoogland was in de voorronde al uitgeschakeld en kende daarmee een teleurstellende avond.
picture

UCITCL | Titelverdediger Lavreysen onderstreept heerschappij met winst op de keirin

Richardson juicht

Terwijl Richardson stond te juichen na zijn winst op de sprint – eerder ontfutselde hij met Australië al de wereldtitel teamsprint van de Nederlanders – kreeg Lavreysen de leiderstrui uitgereikt. De winnaar van de eerste editie van de UCI Track Champions League begint dus goed, maar weet zich ook gewaarschuwd.
Er is concurrentie: in de vorm van Australiërs, zoals al bleek op de keirin, en dan vooral in de persoon van Richardson, die hem in Mallorca zelfs van winst afhield. Dat belooft wat voor de volgende ronde, volgende week in Berlijn.
picture

UCITCL | Uithijgen met Harrie Lavreysen na winst op de keirin

WAAR KIJK JE?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie