Lavreysen had na zijn verlies energie gevonden om de keirin wel winnend af te sluiten. De man uit Luyksgestel kwam na het wegsturen van de derny vroeg op kop. Met zijn brede bovenbenen trapt hij vermogens weg die andere sprinters niet kunnen bereiken. De kunst is om die vermogens zo lang mogelijk vol te houden.
Dat vermogen leverde hij ook nog in de laatste meters al kwam zijn grote concurrent uit Australië dichtbij. Richardson was tot het laatste rechte eind ingesloten en kon vlak voor de finish nog een jump doen om voorbij de Nederlander te komen. het mocht niet baten, want Lavreysen had de finish al bereikt.

Klassement

UCI Track Champions League
UCITCL | Ook in eigen huis is Gros de beste, wint sprint in regenboogtrui
26/11/2022 OM 21:40
Door de winst op de keirin behoudt de Nederlander ook de leiding in het klassement. Richardson volgt Lavreysen op 2 punten. Jeffrey Hoogland die vandaag in zowel de sprint als de keirin snel was uitgeschakeld, staat op de dertiende plek.

Waar kijk je?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
UCI Track Champions League
UCITCL | Lavreysen en Richardson blijven stuivertje wisselen, nu Richardson beste op keirin
26/11/2022 OM 21:33
UCI Track Champions League
UCITCL | Archibald wint afvalkoers, nadert Valente op een punt
26/11/2022 OM 20:39