Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Starikova is helemaal terug en verslaat Gros in de finale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 02/12/2022 om 21:45 GMT+1

Olena Starikova heeft op de eerste avond UCI Track Champions League in Londen de sprint op haar naam geschreven. De sprintster uit Oekraïne was in de eindstrijd te sterk voor Mathilde Gros en doorbraak daarmee de hegemonie van de Franse.

UCITCL | Starikova is helemaal terug en verslaat Gros in de finale

Starikova is geen vrouw die veel emoties toont, maar van binnen moet het toch gebruist hebben. Het was een mooie overwinning bovendien, met een verschil van een half wiel.
Tijdens de halve finale was al te zien dat Gros het zwaar had, want ze moest veel moeite doen om Shanne Braspennincx en Steffie van der Peet af te schudden. Dat ging haar wel eens makkelijker af.

Braspennincx

Vervolgens was ze echter niet opgewassen tegen Starikova, al vormt de Oekraïense geen gevaar in het algemeen klassement. Gros loopt zelfs uit. Braspennincx op haar beurt klom naar de tweede plaats.
Het onderlinge verschil bedraagt echter veertien punten en dat is vrij veel, aangezien het volle pond twintig punten bedraagt. De keirin ligt Braspennincx echter beter dan Gros, dus wie weet wat er nog kan gebeuren.

WAAR KIJK JE?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie