De scratch in de UCI Track Champions League is een verkorte versie van de scratch zoals we die normaal gesproken kennen. Stewart besloot daarom het tempo gelijk op te voeren, in de hoop renners met minder inhoud maar een hogere topsnelheid kansloos te laten.
Zo gezegd, zo gedaan. Het plan van de Britse renner pakte prima uit. Stewart kreeg Sebastian Mora achter zich aan – die de eindzege van het algehele endurance-onderdeel vorig jaar maar net misliep – en ook Michele Scartezzini dacht nog aanspraak te kunnen maken op de winst.
Toen Stewart in de laatste twee ronden nogmaals versnelde, bleek dat er slechts één juiste winnaar was. Stewart kwam uiteindelijk binnen met een rondje voorsprong, omdat hij vlak voor het einde aanhaakte in het peloton.
UCI Track Champions League
UCITCL | Ook in eigen huis is Gros de beste, wint sprint in regenboogtrui
26/11/2022 OM 21:40

Waar kijk je?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
UCI Track Champions League
UCITCL | Lavreysen en Richardson blijven stuivertje wisselen, nu Richardson beste op keirin
26/11/2022 OM 21:33
UCI Track Champions League
UCITCL | Archibald wint afvalkoers, nadert Valente op een punt
26/11/2022 OM 20:39