De schok was groot toen Archibald als eerste afhaakte tijdens de afvalkoers. Ja, dat lees je goed. De normaal gesproken sterkste vrouw van het veld leek er met haar gedachten even niet bij. En dat kwam haar duur te staan.
Terwijl de puntloze Archibald plaatsnam op het middenterrein, ging de afvalkoers verder en viel de ene na de andere renster af. Ze zag vijf rensters passeren in het klassement. Grappig genoeg hebben maar liefst drie deelneemsters 24 punten, terwijl Archibald na de door haar gewonnen scratch op 20 bleef steken.

UCITCL | Archibald komt op de scratch eens te meer bovendrijven

UCI Track Champions League
UCITCL | "Kom maar op!" - Harrie Lavreysen kijkt uit naar slotweekend UCI Track Champions League
8 UUR GELEDEN

Acht punten verschil

De leidende positie is met 32 punten in handen van Valente, die tweede werd op de afvalkoers. Stenberg was de beste van allemaal. Hoewel Valente acht punten voorsprong heeft, lijkt de marge groter dan het is. Alles kan volgende week in Berlijn alweer anders zijn, zeker als Archibald dan wel scherp is.
Er staan bij de endurance-onderdelen voor vrouwen geen Nederlandse rensters aan de start.

WAAR KIJK JE?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
UCI Track Champions League
UCITCL | Ook in eigen huis is Gros de beste, wint sprint in regenboogtrui
26/11/2022 OM 21:40
UCI Track Champions League
UCITCL | Lavreysen en Richardson blijven stuivertje wisselen, nu Richardson beste op keirin
26/11/2022 OM 21:33