Het leek er eventjes op alsof de sprintambities van Van de Wouw na de voorronde in de ijskast gezet konden worden, maar de jury besliste anders waarna ze alsnog doorstootte. Van de Wouw benutte dit optimaal door haar halve finale te winnen, door onder meer Shanne Braspennincx eruit te sprinten.
Amper uitgehijgd mocht Van de Wouw alweer aan de bak, dit keer om de hoofdprijs, tegen grote favoriete Gros. De Franse werd recent nog wereldkampioen op dit onderdeel en begon dan ook als gedoodverfde winnares aan de finale.

Tevreden

UCI Track Champions League
UCITCL | Ook in eigen huis is Gros de beste, wint sprint in regenboogtrui
26/11/2022 OM 21:40
Van de Wouw probeerde het van kop af, maar slaagde er niet in om Gros af te schudden waarna ze er overheen klapte. De Nederlandse moest zich gewonnen geven. Ze mag echter zeer tevreden zijn met een tweede plaats.
Steffie van der Peet verloor in de heats al van Gros, terwijl Laurine van Riessen ook in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

WAAR KIJK JE?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
UCI Track Champions League
UCITCL | Lavreysen en Richardson blijven stuivertje wisselen, nu Richardson beste op keirin
26/11/2022 OM 21:33
UCI Track Champions League
UCITCL | Archibald wint afvalkoers, nadert Valente op een punt
26/11/2022 OM 20:39