Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Van Riessen kan in sprintfinale niet van wereldkampioene Gros winnen

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 19/11/2022 om 22:39 GMT+1

Niet Laurinne van Riessen, maar Mathilde Gros won de sprint bij de Track Champions League in de Duitse hoofdstad Berlijn. Van Riessen bereikte knap de finale, maar was daarin geen partij voor de Franse wereldkampioene.

UCITCL | Van Riessen kan in sprintfinale niet van wereldkampioene Gros winnen

De voormalig schaatster had eerder die avond knap de finales bereikt van het sprinttoernooi. Met een tactisch trucje verrastte ze haar concurrenten en eindigde zo als eerste in haar halve finale.
In de finale nam ze het op tegen de 24-jarige Mathilde Gros, de nieuwe ster van het baanwielrennen. De Francaise werd vorige maand in eigen huis wereldkampioene op de sprint. Als wereldkampioene leek ze het ogenschijnlijk eenvoudig te hebben met Van Riessen. Met een halve ronde te gaan kwam ze uit de rug van de Nederlandse. In de bocht was ze er voorbij.
In het klassement leidt Martha Bayona. De Colombiaanse die de twee keirins won, heeft met 48 punten een hele kleine voorsprong op Kelsey Mitchell. De Canadese heeft een puntje achterstand. Gros volgt met 46 punten. Shanne Braspennincx is met 45 punten en de vierde plek de beste Nederlandse in het klassement.

WAAR KIJK JE?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie