Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Afvalkoers wordt omvalkoers - halve startveld onderuit bij ontzettend zware crash

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 21/10/2023 om 21:22 GMT+2

De houtsplinters vlogen in het rond bij de afvalkoers mannen tijdens het eerste avondje van een nieuwe reeks UCI Track Champions League. Het veld was nog zeer groot toen een valpartij gebeurde waarbij alle grote namen betrokken waren. Matthijs Büchli en Roy Eefting mochten zelfs van geluk spreken dat ze binnen de boarding bleven.

UCITCL | Afvalkoers wordt omvalkoers - halve startveld onderuit bij ontzettend zware crash

Op wat schrammen en sneeën na bleven de renners gelukkig ongedeerd, maar het was wel schrikken in Mallorca toen het helemaal fout liep tijdens de afvalkoers. Het is altijd dringen geblazen tijdens dit onderdeel in de categorie endurance en dit keer zat het startveld te dicht op elkaar.
Er deed zich voor in het veld een valpartij voor waar de achteropkomende renners simpelweg niet meer aan konden ontsnappen. Bedenk ook dat op fietsen wordt gereden zonder remmen… Zo’n beetje het halve startveld viel. Voor de één was het pijnlijker dan de ander, maar fijn was het allerminst.
picture

UCITCL | Harrie Lavreysen is weer eens koning sprint - wint eerste onderdeel in Mallorca

Scratch op de reclameborden

Büchli had het geluk aan de goede kant van de balustrade te blijven, waardoor hij er goed vanaf kwam bij de valpartij, maar het scheelde weinig… De stevige afdruk die hij – of zijn fiets – naliet op de led-boarden langs de baan vertelde alles. Ook vervelend: Eefting gleed op zijn knieën over de baan.
Als gevolg van de valpartij liep het programma in Mallorca vertraging op. De houten baan moest hersteld worden, nieuwe fietsen moesten worden aangerukt en – zeer belangrijk – de betrokken renners namen de tijd om hun wonden goed te laten verzorgen, zodat alles weer netjes kan helen.
picture

UCITCL | Harrie Lavreysen wint in Mallorca ook de keirin - grijpt direct de leiderstrui

WAAR KIJK JE?

De derde editie van de UCI Track Champions League kijk je natuurlijk op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie