Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Harrie Lavreysen is weer eens koning sprint - wint eerste onderdeel in Mallorca

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 21/10/2023 om 21:22 GMT+2

Veelvraat Harrie Lavreysen heeft in de UCI Track Champions League gelijk van zich doen spreken. De alleskunner op de spurt sprintte naar de winst tijdens het eerste avondje Champions League op de baan. Er stond in Mallorca werkelijk geen maat op Lavreysen, die grote rivaal Matthew Ricardson versloeg en in de finale veel te sterk was voor Tom Derache.

UCITCL | Harrie Lavreysen is weer eens koning sprint - wint eerste onderdeel in Mallorca

Het lijkt soms wel alsof het voor de andere finalist een eer is om het tegen Lavreysen te mogen opnemen. Zo voelde het in ieder geval toen Derache zich meldde voor de finale. De Fransman reed voor wat hij waard was, maar dat was niet voldoende om Lavreysen van zich af te houden.
Lavreysen hoefde niet eens tot het uiterste te gaan om het eerste onderdeel voor het sprint-klassement te winnen. Derache gaf zich bij het uitkomen van de laatste bocht gewonnen, ook omdat hij toen al wist hoe laat het was.
picture

UCITCL | Harrie Lavreysen wint in Mallorca ook de keirin - grijpt direct de leiderstrui

Halve finale tegen Richardson

De Nederlander was in de halve finale ook al te sterk voor Richardson. De Australiër dreef Lavreysen vorig jaar op brutale wijze tot het uiterste en kwam ook op het WK baanwielrennen in de buurt, maar dit keer boekte Lavreysen een vrij eenvoudige overwinning.
Of Lavreysen ook de leiderstrui mag aantrekken, blijkt pas na het verrijden van de keirin. Wat dat betreft kwam het niet slecht uit dat de finale een ongelijke strijd bleek.
picture

UCITCL | Afvalkoers wordt omvalkoers - halve startveld onderuit bij ontzettend zware crash

WAAR KIJK JE?

De derde editie van de UCI Track Champions League kijk je natuurlijk op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie