Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Harrie Lavreysen staat ver boven de rest, winstpercentage blijft 100 procent

Pim Verhoeven

Geupdate 28/10/2023 om 21:21 GMT+2

Harrie Lavreysen was voor de start al de favoriet voor de eindzege, maar na de vertoonde klasse begint de vraag om te vormen naar: Kan de Nederlander winnen met een 100% winstpercentage? Lavreysen leek nog verkeerd gepositioneerd te zitten met nog twee rondes te gaan in de keirin, maar met een versnelling vloog hij voorbij alle andere renners alsof ze stil stonden.

UCITCL - Harrie Lavreysen staat ver boven de rest, winstpercentage blijft 100 procent

Harrie Lavreysen weet niet wat verliezen is. Tijdens de tweede ronde van de Track Champions League 2023 is de Nederlander op de sprint wederom de snelste van de avond. In de halve finale wist hij al af te rekenen met Matthew Richardson en in de finale had Mateusz Rudyk geen antwoord op de versnelling van de veelvoudige wereldkampioen. De leiding is het klassement wordt alsmaar groter.
picture

UCITCL | Harrie Lavreysen zet 100% winstreeks door op sprint, rekent al vroeg af met Richardson


Ruime voorsprong


Inmiddels heeft Lavreysen al 80 punten in het klassement. Daarmee staat hij al meer dan één onderdeel aan punten voor op Matthew Richardson, de eindwinnaar van vorig jaar. De Australiër moest vandaag diep in de verzuring gaan om de aansluiting nog enig sinds te houden met Lavreysen. Met een van pijn vertrokken gezicht van Richardson terug te vinden op het middenterrein na de sprintonderen. Liggend op de grond.

WAAR KIJK JE?

De derde editie van de UCI Track Champions League kijk je natuurlijk op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie