Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Harrie Lavreysen wint in Mallorca ook de keirin - grijpt direct de leiderstrui

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 21/10/2023 om 21:19 GMT+2

Hij won de eerste editie, werd verrast in de tweede editie en is vastbesloten om zijn verloren titel terug te veroveren. Die ambitie zette Harrie Lavreysen kracht bij in Mallorca tijdens de aftrap van een nieuwe reeks UCI Track Champions League. Lavreysen won na de individuele sprint ook het onderdeel keirin. Dat deed hij op grootse wijze.

UCITCL | Harrie Lavreysen wint in Mallorca ook de keirin - grijpt direct de leiderstrui

Lavreysen koos ervoor om tijdens de finale van het tweede sprintonderdeel een lange aanloop te nemen en van ver aan te gaan. Die tactiek betaalde zich uit, omdat Lavreysen simpelweg de sterkste was van alle finalisten. De Nederlander reed in de buitenbocht om iedereen heen en zegevierde voor Kevin Quintero en Matthew Richardson.
De Australiër Richardson was vorig jaar de grote plaaggeest van Lavreysen en is bovendien zijn grote uitdager onderweg naar Paris 2024, maar de oranjehemd maakte op de piste in Mallorca duidelijk wie voorlopig de baas is.
De baas luistert namelijk naar de naam Lavreysen. Dat blijkt volgende week tijdens ronde twee (van de vijf) in Berlijn dubbel en dwars, want op basis van twee gewonnen onderdelen start Lavreysen dan in de leiderstrui. Hij koestert een voorsprong van tien punten op Tom Derache, maar die marge zegt nog niets.
picture

UCITCL | Harrie Lavreysen is weer eens koning sprint - wint eerste onderdeel in Mallorca

WAAR KIJK JE?

De derde editie van de UCI Track Champions League kijk je natuurlijk op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie