Over de start van de UCI Track Champions League kan Braspennincx als leider in het klassement alleen maar tevreden zijn. Ze werd vierde in de sprint na verloren te hebben in de halve finale van landgenote Hetty van de Wouw. Ook op de keirin eindigde ze op deze positie, achter ondermeer winnares Martha Bayona.

UCITCL | Bayona zorgt voor Colombiaans feestje op de keirin, Braspennincx in leiderstrui

Niveauverschil

UCI Track Champions League
UCITCL | Ook in eigen huis is Gros de beste, wint sprint in regenboogtrui
26/11/2022 OM 21:40
"Het zegt veel over het niveauverschil dat ik met twee vierde plaatsen de leiderstrui aan heb", zegt de olympische kampioene keirin in de aanloop naar de tweede ronde in Berlijn. "Het zit heel dicht bij elkaar. Het worden daarom hele uitdagende races."
Op de vraag wie Braspennincx als haar grootste uitdagers ziet, noemt ze meerdere namen. "Kelsey Mitchell, Lea Sophie Friedrich en Mathilde Gros. En Martha Bayona heeft natuurlijk afgelopen weekend laten zien in goede vorm te verkeren. Het worden daarom hele interessante weken."

UCITCL | “Consistentie is de sleutel” - Braspennincx wint niet, maar is wel leidster

Waar kijk je?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
Baanwielrennen
UCITCL | Ook in eigen huis is Gros de beste, wint sprint in regenboogtrui
26/11/2022 OM 21:38
UCI Track Champions League
UCITCL | Lavreysen en Richardson blijven stuivertje wisselen, nu Richardson beste op keirin
26/11/2022 OM 21:33