Hoogland was al met afstand de snelste in de kwalificaties en toonde toen het er echt om ging nog maar eens zijn klasse. Het was de tweede regenboogtrui die hij dit WK oppikte, na goud op de teamsprint. Ook was er nog zilver op de keirin.
Kortom, Hoogland houdt huis en stampt als een olifant door de porseleinen medaillekast om alles op te eisen waar hij ook maar bij in de buurt komt. Alleen Harrie Lavreysen blijft een eeuwige plaaggeest, want die kaapt nog wel eens een gouden plak weg. De sprint volgt trouwens nog.
Maar verder was er niemand die Hoogland kon stoppen. Ook Nicholas Paul kon Hoogland de voet niet dwars zetten, al was hij desondanks tevreden. De renner zorgde met zilver voor de eerste WK-medaille voor Trinidad & Tobago in dertig jaar. Daar gingen ze thuis uiteraard goed op. De Duitser Joachim Eilers werd derde.
Wereldkampioenschappen
WK Baan | Wild sluit carrière af met bronzen plak op puntenkoers
24/10/2021 OM 16:23
Ook titelverdediger Sam Ligtlee stond aan het vertrek op de kilometer tijdrit. Hij ging als vijfde rond.

WAAR KIJK JE?

Je kunt het complete WK baanwielrennen terecht bij Eurosport en het toernooi is zelfs volledig reclamevrij te zien op discovery+. Het commentaar wordt van 20 tot en met 24 oktober verzorgd door het deskundige duo Jan Hermsen / Nick Stöpler. De uitzendingen beginnen telkens rond de klok van 18:25 uur, behalve op zondag. De slotsessie is ’s middags.
Liefhebbers van baanwielrennen krijgen na het WK nog een heerlijk toetje. De UCI Track Champions League beleeft spoedig zijn première en dat belooft een spektakel te worden. Daarover volgt na het WK nog veel meer.
Wereldkampioenschappen
WK Baan | Wild sluit carrière af met bronzen plak op puntenkoers
24/10/2021 OM 16:18
Wereldkampioenschappen
WK Baan | Lavreysen verslaat Hoogland weer en pakt derde wereldtitel
24/10/2021 OM 15:09