De vierde plaats voor de vrouwelijke teamsprinters zat er al een beetje aan te komen na de kwalificatie. Daar klokten de Nederlanders de vierde tijd en dat bleek een voorbode voor de rest van het toernooi.
In de halve finale troffen de Nederlandse dames met Japan een van de favorieten voor het goud. Nederland kwam ruim 1,5 seconden te kort om door te stoten naar de finale, maar dat lag vooraf ook niet in de lijn der verwachting.

WK Baan | Verwarring bij Nederlandse vrouwen, Van der Wouw mag plots toch niet meedoen

Wereldkampioenschappen
WK Baan | Elia Viviani sluit toernooi af in stijl met overwinning afvalkoers
16/10/2022 OM 15:33

Tranen om wissel

In de strijd om het brons tegen boden Shanne Braspennincx, Kyra Lamberink en Steffie van der Peet een stuk beter partij tegen de Britse vrouwen. Slechts achtduizendste was het verschil in het voordeel van de Britten.
Het meest opmerkelijke moment van de avond vond echter plaats vlak voor de start. Een huilende Hetty van der Wouw werd door de regie in beeld gebracht. Het leek er op dat ze verwacht had te starten, maar op het laatste moment te horen kreeg dat zij toch niet mocht deelnemen in de strijd om plek drie en werd vervangen door Van der Peet.

Waar kijk je?

Het wereldkampioenschap baanwielrennen is van woensdag 12 oktober tot en met zondag 16 oktober. Het toernooi in Saint-Quentin-en-Yvelines is live te volgen via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij op discovery+. Het commentaar is van Jan Hermsen en Bobbie Traksel.
Wereldkampioenschappen
WK Baan | Lea Friedrich op juiste moment scherp in keirin en grijpt goud, brons voor Van der Peet
16/10/2022 OM 15:30
Wereldkampioenschappen
WK Baan | Lea Friedrich op juiste moment scherp in keirin en grijpt goud, brons voor Van der Peet
16/10/2022 OM 15:29