De Nederlander zat vanaf het begin goed in de wedstrijd. Hij sprokkelde zijn punten mee door vooral scherp te zijn op het wiel van Van den Bosche.
Toen hij na ruim zestig ronden met onder anderen William Perrett en Van den Bosche een ronde voorsprong pakte, kwam Havik aan de leiding. De Nederlander nam daarna wat gas terug, verloor wat plaatsen, maar was scherp toen de koers werd beslist.

Als enige drie ronden voorsprong

Wereldkampioenschappen
WK Baan | Elia Viviani sluit toernooi af in stijl met overwinning afvalkoers
16/10/2022 OM 15:33
Hij sloop weer mee met ondermeer Van den Bosche, Strong, Perrett en Kluge. En pakte direct daarna nog een ronde met Kluge. Met die laatste aanval maakte hij het verschil. Havik kwam daarmee ruim aan de leiding en wist dat als hij niemand meer zou laten gaan, de winst binnen was.
De 31-jarige renner onderhield een hoog tempo in het peloton en slaagde in zijn opzet. In de eindsprint hoefde hij zich niet meer te mengen. Havik vierde in de laatste ronde in de grote groep al zijn feestje.
Kluge won de laatste sprint en pakte daarmee dubbele punten en het zilver. Van den Bosche moest genoegen nemen met brons.

Waar kijk je?

Het wereldkampioenschap baanwielrennen is van woensdag 12 oktober tot en met zondag 16 oktober. Het toernooi in Saint-Quentin-en-Yvelines is live te volgen via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij op discovery+. Het commentaar is van Jan Hermsen en Bobbie Traksel.
Wereldkampioenschappen
WK Baan | Lea Friedrich op juiste moment scherp in keirin en grijpt goud, brons voor Van der Peet
16/10/2022 OM 15:30
Wereldkampioenschappen
WK Baan | Lea Friedrich op juiste moment scherp in keirin en grijpt goud, brons voor Van der Peet
16/10/2022 OM 15:29