De pas twintigjarige kreeg de kans omdat Kirsten Wild dit WK een ander programma rijdt. Tijdens het EK greep Van der Duin nog naast de medailles op de scratch, waarbij alles draait om wie er als eerste over de finish rolt. Wat er vanaf de start en onderweg allemaal gebeurt, doet er verder niet toe.
De ontsnapte Fidanza bleef in de slotronde ver buiten bereik, maar met een tweede plaats is helemaal niets mis. Zeker niet op je 21ste en ook niet als de winnares zelfs nog een jaartje jonger is. Van der Duin zette in Roubaix een prachtige prestatie neer.

WK baan | Teamsprinters voltooien gouden trilogie met wereldtitel en regenboogtrui

Baanwielrennen
Baanwielrennen | Nog niet ontwaakte Pieters wordt naar Nederland vervoerd
05/01/2022 OM 17:06

Zilver

Het was op de openingsdag ook nog eens het eerste Nederlandse succes tijdens dit WK, dus het is ook niet zo dat Van der Duin meeging in de flow die al was ontstaan. Nee, dit deed ze helemaal zelf. Haar sprint in de slotronde mocht er absoluut zijn, want het was een lange sprint die Valente zelf aanging.
De vreugde was uiteraard groot bij Van der Duin, die tijdens de uitloopronde alvast een klein feestje vierde en met een grote glimlach haar fiets rondstuurde voordat ze zich bij de huldiging mocht melden om het zilver in ontvangst te nemen.

WAAR KIJK JE?

Je kunt het complete WK baanwielrennen terecht bij Eurosport en het toernooi is zelfs volledig reclamevrij te zien op discovery+. Het commentaar wordt van 20 tot en met 24 oktober verzorgd door het deskundige duo Jan Hermsen / Nick Stöpler. De uitzendingen beginnen telkens rond de klok van 18:25 uur, behalve op zondag. De slotsessie is ’s middags.
Baanwielrennen
Wielrennen | Pieters met spoed aan hoofd geopereerd na val op trainingskamp
24/12/2021 OM 08:54
UCI Track Champions League
UCITCL | Aaneenschakeling van topmomenten van veelvraat Harrie Lavreysen
08/12/2021 OM 09:06