Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Winst en verlies voor Nederlandse badminton duo's

Sander Grasman

Gepubliceerd 24/07/2021 om 17:58 GMT+2

Selene Piek mocht vandaag twee keer aan de bak in het badmintontoernooi. Midden in de nacht trapte ze af met haar gemengd dubbelpartner Robin Tabeling, waarmee ze na een goed begin alsnog verloor. Acht uur later revancheerde ze zich met Cheryl Seinen.

Robin Tabeling Selena Piek Tokyo 2020

Foto: Reuters

Robin Tabeling en Selena Piek begonnen sterk aan hun eerste duel in het badmintontoernooi tegen het Zuid-Koreaanse duo Yujung Chae en Seungjae Seo. Met 21-16 ging de eerste game naar het Nederlandse tweetal, maar in het verloop van de wedstrijd zette de Aziatische nummer zes van de wereld het spel steeds meer naar hun hand (21-15 en 21-11).

WERELDKAMPIOENEN

In het tweede groepsduel zal het voor de Nederlanders niet veel makkelijker worden. Morgen wachten daarin namelijk de Chinese wereldkampioenen Zheng Si Wei en Huang Ya Qiong. Aangezien alleen de eerste twee duo's uit de poule zich plaatsen voor de volgende ronde, lijkt dat een schier onmogelijke taak voor Piek en Tabeling.

DAMES DUBBEL

Piek hoefde niet heel lang te wachten op een kans om de nederlaag recht te zetten. Met Cheryl Seinen nam ze het zo'n acht uur later alweer op tegen een Canadees damesduo, Rachel Honderich en Kristen Tsai. Dit keer waren de rollen precies omgedraaid. Seinen en Piek kwamen een vroege achterstand te boven en wonnen uiteindelijk in drie games (16-21, 21-14 en 21-15).
Het zet voor de twee Nederlandse dames de deur open naar de volgende ronde. Zij kunnen zich nu zelfs een nederlaag tegen het sterke Japanse duo Wakana Nagahara en Mayu Matsumoto veroorloven. Dan moet er wel gewonnen worden van de Egyptische Doha Hany en Hadia Hosny. Zij zijn maandag om 12:20 de eerstvolgende tegenstander.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie