Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

NBA | Felle Giannis Antetokounmpo wil seizoen geen mislukking noemen na verrassend vroege uitschakeling

Sander Grasman

Geupdate 28/04/2023 om 10:57 GMT+2

De Milwaukee Bucks en sterspeler Giannis Antetokounmpo waren het beste team in het reguliere seizoen, maar dat je daar niks voor koopt bewijst hun uitschakeling in de eerste ronde van de NBA-playoffs wel. De Griek miste een paar wedstrijden vanwege een rugblessure en daar profiteerden de Miami Heat optimaal van.

Giannis Antetokounmpo

Foto: Getty Images

"Is dit seizoen mislukt?" vroeg verslaggever Eric Nehm na de onverwachte uitschakeling van de Milwaukee Bucks aan sterspeler Giannis Antetokounmpo en deze vraag - die de journalist van The Athletic vorig jaar blijkbaar ook al had gesteld aan de speler - schoot duidelijk in het verkeerde keelgat bij de Griek.
"Er bestaan geen mislukkingen in sport", zei Giannis. "Je kan niet altijd winnen. Je hebt goede dagen en je hebt slechte dagen en het zijn allemaal stapjes richting succes."
"Michael Jordan speelde vijftien jaar in de NBA en won zes titels. Waren de andere negen seizoenen dan mislukkingen?" stelde de speler de journalist een wedervraag.

EASTERN CONFERENCE

Giannis raakte in de eerste wedstrijd van de serie tegen de Miami Heat geblesseerd en miste zowel Game 2 als Game 3. In afwezigheid van de mogelijke MVP nam Jimmy Butler van de Heat de rol als absolute superster over. Sinds Michael Jordan scoorde er nog nooit een speler meer in twee opeenvolgende wedstrijd in de playoffs als Jimmy Buckets in deze serie.
In de halve finale van de Eastern Conference wachten de New York Knicks, die voor het eerst sinds 2013 een ronde in de playoffs overleefden. Net als de Heat waren de New Yorkers al na vijf wedstrijden klaar met de Cleveland Cavaliers. Jalen Brunson was de grote man in deze serie.
De winnaar van deze twee teams neemt het in de finale van de Eastern Conference op tegen de winnaar van de Philadelphia Sixers en de Boston Celtics. Die laatste waren vorig seizoen de afvaardiging van de Eastern Conference in de NBA Finals en zijn na de uitschakeling het hoogst geplaatste team.

WESTERN CONFERENCE

Aan de andere kant van het schema zijn nog niet beide halve finales bekend. De Denver Nuggets en Phoenix Suns beginnen morgen al aan hun best-of-seven, maar de andere twee kwartfinales moeten nog afgerond worden.
Regerend kampioen de Golden State Warriors hebben nog een overwinning nodig tegen de Sacramento Kings (3-2 in het voordeel van GSW) en datzelfde geldt voor LeBron James en de Los Angeles Lakers tegen de Memphis Grizzlies (3-2 in het voordeel van LAL).

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie