Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

NBA | LeBron James verbreekt puntenrecord van Kareem Abdul-Jabbar en is topscorer aller tijden

Sander Grasman

Geupdate 08/02/2023 om 16:54 GMT+1

Jarenlang leek het puntenrecord van Kareem Abdul-Jabbar onbreekbaar, maar de afgelopen maanden kroop LeBron James steeds dichterbij tot het onvermijdelijk werd dat hij het aantal zou verbreken. Abdul-Jabbar zag vanaf de tribunes toe hoe de nieuwe ster van de Los Angeles Lakers zijn record afpakte.

LeBron James heeft het nieuwe puntenrecord van de NBA in handen

Foto: Getty Images

James speelde in zijn twintigjarige carrière al een fraaie erelijst bij elkaar. Hij won daarin vier titels, werd even vaak uitgeroepen tot MVP en mocht maar liefst negentien keer aantreden in de All Star Game. Vanaf nu mag hij zich dus ook de absolute topscorer aller tijden in de NBA noemen.
Het was al tijden niet meer de vraag of, maar wanneer James Abdul-Jabbars puntenrecord in een regulier seizoen zou verbreken. Toen hij vorige week zijn voorganger op iets meer dan 60 punten was genaderd, werd duidelijk dat de kans zeer groot zou zijn dat James het zou doen in de eigen Crypto.com Arena.
picture

NBA | LeBron James verbreekt puntenrecord van Kareem Abdul-Jabbar en is topscorer aller tijden

Oklahoma City Thunder

Woesdag was het historische moment daar. In het derde kwart van de wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder maakte James de punten waarmee hij het record overnam. De wedstrijd werd direct stilgelegd om dit historische moment te vieren. Ook Abdul-Jabbar was bij de festiviteiten aanwezig en overhandigde zijn opvolger symbolisch een basketbal.
In het duel was James goed voor 38 punten. Hierdoor staat hij nu op 38.390, drie meer dan Abdul-Jabbar. Vorig jaar verbrak James ook al het puntenrecord van de play-offs van Abdul-Jabbar . Nu heeft 'King James' dus beide records in handen.

Kansen op vijfde ring

Hoewel er op de 38-jarige James nog weinig sleet lijkt te zitten, wil het ook dit jaar weer niet zo wil lukken voor zijn Lakers. De kans dat James dus zijn opwachting mag maken in de playoffs - en dus meedingen naar een vijfde ring - lijkt nihil.
Woensdag werd dit er niet beter op. De Los Angeles Lakers verloren de wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder met 130-133.
picture

NBA | "Iedereen mag zelf kiezen wie de beste ooit is" - LeBron James na bereiken puntenrecord

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie