Het ging vanaf het begin al gelijk op tussen Frankrijk en Slovenië. Luka Doncic begon met 10 punten erg sterk, maar nadat de Fransen wat aanpassingen hadden gemaakt, kregen ze hem wat meer onder controle.

Blessure Doncic

Het werd uiteindelijk niet de wedstrijd van de sterspeler van de Dallas Mavericks. In het derde kwart leek Doncic geblesseerd te raken aan zijn pols nadat hij hard botste toen hij een bal probeerde binnen te houden. Doncic speelde de wedstrijd uit, maar probeerde amper meer te schieten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | De mooiste acties van Luka Doncic tijdens de Spelen
10/08/2021 OM 08:25
Met nog minder dan een minuut te gaan en voorsprong van vijf punten leek de buit binnen te zijn voor de Fransen. Evan Fournier maakte het echter nog even spannend met een opmerkelijke overtreding op Klemen Prepelic, waardoor de Slovenen terugkwamen tot een achterstand van een puntje.
Na een misser van Nando de Colo kreeg Slovenië nog een enorme kans op de overwinning, maar door een geweldig block in de laatste seconden van Nicolas Batum staan de Fransen toch in de finale.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | De mooiste acties van Luka Doncic tijdens de Spelen
10/08/2021 OM 08:25
Tokio 2020
Tokio 2020 - USA - Japan - Basketbal – Olympische hoogtepunten
08/08/2021 OM 07:15