Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Olympische Spelen Tokyo 2020 | Beachvolleybalduo Brouwer/Meeuwsen gaat voor tweede Olympische medaille

Maurits ten Kate

Geupdate 20/07/2021 om 19:11 GMT+2

Voor TeamNL gaan Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer na hun bronzen plak in 2016 voor nieuw olympisch succes. Wat zijn hun kansen, bij wie zit het duo in de poule en kunnen ze hun kunstje van vijf jaar geleden herhalen? In deze preview brengen we je volledig op de hoogte van waar en wanneer je de twee beachvolleyballers kunt bewonderen.

Meeuw

Foto: Eurosport

  • Waar: Beachvolleybal (mannen)
  • Waar: Shiokaze Park
  • Wanneer: zaterdag 24 juli - zaterdag 7 augustus
  • Waar te zien: Eurosport 1 & discovery+
  • Nederlandse deelnemers: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen
  • Favorieten: Anders Mol/Christian Sørum (NOR, 1),Cherif Younousse/Ahmed Tijan (QAT, 2)

Poulefase

Meeuwsen en Brouwer zijn in een op het eerste gezicht relatief zware poule geloot. De Nederlanders kruisen de degens met het Braziliaanse duo Alison/Alvaro Filho, het Amerikaanse duo Lucena/Dalhausser en het Argentijnse tweetal Azaad/Capogrosso. Zowel Brouwer/Meeuwsen als de Braziliaanse en Amerikaanse duo's staan in de top tien van de wereldranglijst. Het Argentijnse duo is met een 39e plek op de World Ranking op papier verreweg het minste duo van poule D.

Favorieten

Hoewel het Noorse duo Mol/Sørum bijna 900 punten meer heeft dan de nummer twee op de ranglijst, het Qatarese duo Cherif/Ahmed, is het olympisch toernooi bij de mannen absoluut geen gelopen koers. De Noren behaalden in de laatste drie events geen één keer het podium en hun laatste zege dateert van april, toen de twee een dubbelslag sloegen in het Mexicaanse Cancun door beode events te winnen. Desalniettemin is het Noorse tweetal, dat ook nog eens de regerend Europees kampioen is, de overduidelijke favoriet voor het goud in Tokio.
Naast het duo uit Noorwegen is er nog een aantal andere kapers op de kust. Naast het eerder genoemde Qatarese duo is ook de nummer drie van de wereld, het Russische duo Krasilnikov/Stoyanovskiy, een aardige kanshebber voor de gouden plak. Ondanks een pittige vormdip - ze wonnen voor het laatst in september vorig jaar - zijn de twee Russen regerend wereldkampioen.

Hebben Brouwer en Meeuwsen een kans?

Absoluut! Naast dat Brouwer en Meeuwsen al jaren vaste prik zijn in de top tien van de wereldranglijst, zijn de twee Nederlanders voor ieder duo een geduchte tegenstander. Bovendien hebben de twee al belangrijke olympische ervaring, want in Rio sleepte het duo een bronzen plak in de wacht nadat de halve finale ternauwernood verloren ging tegen het Braziliaanse duo Alison-Bruno Schmidt, de latere winnaar van het toernooi.
De Nederlanders lijken ook op het juiste moment hun vorm te hebben gevonden, want vorige maand won het duo het prestigieuze World Tour-toernooi (vier sterren) in het Tsjechische Ostrava. Het was voor Brouwer/Meeuwsen hun eerste overwinning in heel lange tijd, want hun laatste overwinning dateerde van 2018 toen het duo het NK Beach in Aalsmeer won.

Programma

De internationale volleybalbond heeft het wedstrijdschema bekendgemaakt. In het overzichtje hieronder zetten we de drie poulewedstrijden van het Nederlandse duo even voor je op een rijtje en de genoemde tijdstippen zijn Nederlandse tijd:
Zaterdag 24 juli 14:00 uur: Brouwer/Meeuwsen - Lucena/Dalhausser
Dinsdag 27 juli 14:00 uur: Brouwer/Meeuwsen - Azaad/Capogrosso
Donderdag 29 juli 15:00 uur: Brouwer/Meeuwsen - Alison/Alvaro Filho

WAAR KIJK JE DE OLYMPISCHE SPELEN?

De openingsceremonie van de Olympische Spelen begint vrijdag 23 juli om 12:50 uur. De ceremonie is live te zien, op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Sluit hier een abonnement af.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie