De beachvolleybaldames

Al op dag twee van de Spelen gaan we los in het Shiokaze Park in Tokio, waar de twee Nederlandse beachvolleybalduo's Keizer/Meppelink en Stam/Schoon alles geven om hun olympische droom waar te maken.
  • Wat: Beachvolleybal (vrouwen)
  • Waar: Shiokaze Park
  • Wanneer: zaterdag 24 juli - vrijdag 6 augustus
  • Waar te zien: Eurosport 1 & discovery+
  • Nederlandse deelneemsters: Madelein Meppelink/Sanne Keizer & Raisa Schoon/Katja Stam
  • Favorieten: Agatha Bednarczuk Rippel/Duda Santos Lisboa (BRA, 1), Sarah Pavan/Melissa Humana-Paredes(CA, 2), Laura Ludwig/Margareta Kozuch (GER, 8)
Tokio 2020
Tokio 2020 - Norway - Russia Olympic Committee - Beach Volleyball – Olympische hoogtepunten
07/08/2021 OM 06:36

Poulefase

In totaal doen er in Tokio 24 damesteams mee die over zes poules met elk vier teams zijn verdeeld. Op 5 juli vond de loting voor de groepsfase plaats en daaruit bleek dat Raisa Schoon en Katja Stam het niet bepaald hebben getroffen.
Het Nederlandse duo, dat de 41e plek bezet op de World Ranking, zit in poule A met de nummer twee van de wereldranglijst, het Canadese duo Pavan/Melissa. Daarnaast komen Schoon/Stam uit tegen de Europees kampioenen, het Zwitserse duo Heidrich/Vergé-Dépré, en het Duitse duo Borger/Sude. Madeleine Meppelink en Sanne Keizer, de nummers 12 van de wereldranglijst, spelen in poule B tegen het Amerikaanse duo Alix/April, het Spaanse duo Liliana/Else en het Chinese duo Xue/Wang. In het Twitter-bericht hieronder zie je alle zes de groepen.

Favorieten

Op dit moment lijkt er geen maat te staan op het Braziliaanse duo Agatha/Duda. De aanvoerders van de wereldranglijst bevestigden in Gstaad hun dominantie tijdens het laatste toernooi voor de Spelen waar de twee op overtuigende wijze de gouden medaille in de wacht sleepten. Het was de tweede toernooizege voor de Brazilianen dit jaar, want in april wonnen de twee ook al in het Mexicaanse Cancun.
Het Canadese duo Pavan/Melissa is er ook één om in de gaten te houden. De twee werden wereldkampioen in 2019 en verzilverden daardoor direct een plek voor de Olympische Spelen. In de groepsfase zullen zij onder meer uitkomen tegen het Nederlandse duo Stam/Schoon, en onze landgenoten moeten vooral uitkijken voor de boomlange Sarah Pavan, die met haar 1,98 meter levensgevaarlijk is aan het net.
De huidige olympisch kampioenen kunnen we natuurlijk niet vergeten. In 2016 veroverde het Duitse duo Ludwig/Walkenhorst de gouden medaille in Rio de Janeiro. Walkenhorst moest in 2019 vanwege een schouderblessure haar carrière beëindigen, en dus moest Laura Ludwig op zoek naar een nieuwe partner, die ze vond in de persoon van Margaretha Kozuch.

Programma

De internationale volleybalbond heeft het wedstrijdschema bekendgemaakt. In het overzichtje hieronder zetten we alle wedstrijden van de twee Nederlandse duo even voor je op een rijtje. De genoemde tijden zijn Nederlandse tijden.
Zaterdag 24 juli 05:00 uur: Pavan/Melissa - Stam/Schoon (poule A)
Zondag 25 juli 14:00 uur: Keizer/Meppelink - Liliana-Elsa (poule B)
Maandag 26 juli 14:00 uur: Heidrich/Vergé-Dépré - Stam/Schoon (poule A)
Dinsdag 27 juli 09:00 uur: Keizer/Meppelink - Wang/Xue (poule B)
Donderdag 29 juli 08:00 uur: Sude/Borger - Stam/Schoon (poule A)
Vrijdag 30 juli 02:00 uur: April/Alix - Keizer/Meppelink (poule B)
Op deze pagina kun je alle poulewedstrijden in het vrouwentoernooi nog eens rustig nalezen.
WAAR KIJK JE DE OLYMPISCHE SPELEN 2020?
De openingsceremonie van de Olympische Spelen begint vrijdag 23 juli om 12:50 uur. De ceremonie is live te zien, op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Sluit hier een abonnement af.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Noorwegen pakt verrassend goud bij mannen beachvolleybal
07/08/2021 OM 05:58
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Qatar gat uit zijn dak na winst van brons in beachvolleybal
07/08/2021 OM 03:53