Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Spelen voorbij voor Meppelink/Keizer na derde nederlaag

Sander Grasman

Geupdate 30/07/2021 om 08:30 GMT+2

Sanne Keizer en Madeleine Meppelink zijn er niet in geslaagd hun derde duel in de groepsfase van het beachvolleybaltoernooi te winnen. Het Amerikaanse duo Alix Klineman en April Ross was in drie sets te sterk: 20-22, 21-17 en 15-5.

Tokyo 2020 | Einde verhaal voor Nederlands volleybal duo

NEDERLANDS WEER

In de striemende regen begonnen Keizer en Meppelink uitstekend aan hun afsluitende groepsduel tegen het als tweede geplaatste Amerikaanse duo Alix Klineman en April Ross. Net als in hun twee voorgaande duels wonnen zij de eerste set, maar net als in die andere partijen begon de motor in de tweede set te haperen.

ANDERMAAL STERKE START

Toch zag het er aanvankelijk nog prima uit. Het Nederlandse tweetal nam in de tweede set zelfs een 12-9 voorsprong, maar toen lieten de Amerikaansen zien waarom zij zo hoog aangeschreven staan. In de beslissende derde set was er al snel een voorsprong voor Alix/April, die zij niet meer uit handen gaven.

GELOPEN KOERS

Sterker nog, het vertrouwen bij Keizer en Meppelink was in die derde set helemaal weg. Uiteindelijk won het Amerikaanse duo die set zelfs afgetekend met 15-5. Zo verliepen alle duels voor Meppelink/Keizer volgens hetzelfde teleurstellende scenario en eindigt het toernooi voor hen al in de groepsfase.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie