Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Le Grand Bornand | Elvira Öberg domineert massastart ondanks slechte schietbeurt

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 20/12/2021 om 10:54 GMT+1

Ondanks een slechte liggende schietbeurt heeft Elvira Öberg een prachtige zege geboekt op de massastart in Le Grand Bornand. De biatlonster was zo oppermachtig dat ze in de slotfase op zoek kon naar een Zweedse vlag en kon genieten van alle aanmoedigingen in de finishstraat.

Le Grand Bornand | Elvira Öberg domineert massastart ondanks slechte schietbeurt

Bizar genoeg was Öberg behoorlijk op achterstand geraakt na de eerste, liggende schietbeurt, maar deerde haar dat totaal niet. De Zweedse lag eventjes rond de twintigste positie, maar begon aan een inhaalrace die niemand kon afstoppen.
De staande schietbeurt verliep stukken beter en toen liet Öberg de rest in de slotfase achter alsof ze meedeed op een wedstrijd van te laag niveau. Prachtig om te zien hoe er in 12,5 kilometer zo geen maat op iemand kan staan. Ook het Franse publiek kon de prestatie van Öberg waarderen.
picture

Wereldbeker | Jacquelin beloont massaal uitgelopen thuispubliek met overwinning

Enthousiast publiek

Of konden de Fransen soms niet wachten op Julia Simon, die een tiental seconden later als tweede finishte? Het zou zomaar kunnen. Simon won de sprint om de tweede plaats van Kristina Reztsova, maar daar ligt de Russische vast niet wakker van omdat ze alsnog voor het eerst naar het podium mocht.
De middelste trede was echter gereserveerd voor Öberg, die deze decembermaand prachtige prestaties neerzet.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel