Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Biatlete Irene Cadurisch naar de grond tijdens estafette biatlon

Gerjan Linssen

Geupdate 16/02/2022 om 17:38 GMT+1

De Zwitserse Irene Cadurisch is in elkaar gezakt tijdens de estafette biatlon. De dertigjarige Cadurisch werd verzorgd bij de finishplaats terwijl ze bij bewustzijn was. Ze werd op een brancard weggedragen en is nu terug in het olympisch dorp om te herstellen. Het zou gaan om problemen met de bloedsomloop.

Irene Cadurisch wordt verzorgd bij de finish.

Foto: Getty Images

Coach Kaas

De Noorse coach, Sverre Huber Kaas, was als een van de eersten ter plekke om te helpen. "Ik zag een Zwitserse die erg sloom langs ons liep, ze zag er moe uit. Net nadat ze ons had gepasseerd, viel ze op de grond en bleef ze liggen. Ze zakte in elkaar. Heel eng om te zien."
Kaas rende naar Cadurisch toe, waarna hij haar warme kleding aandeed en hielp met de ademhaling. "Gelukkig kreeg ze snel een hoop hulp."
picture

Beijing 2022 | Zweedse dames verdiend naar olympische titel biatlon estafette

Teamgenote Gasparin

Over de redenen had de coach ook zo zijn ideeën: "Het is een combinatie van verschillende aspecten. Een moeilijk parcours, de hoogte en de kou maken het heel moeilijk om hier alles te geven", aldus Kaas.
Selina Gasparin was tijdens het incident ook in de buurt. "Het is heel bitter om zulke foto's te zien. Ik hoop dat ze goed kan herstellen", vertelde ze aan het Zwitserse nieuwskanaal SRF.

WAAR KIJK JE?

De Olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om Olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie