Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Bø pakt vierde goud op enerverende massastart

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 18/02/2022 om 13:06 GMT+1

Johannes Thingnes Bø heeft zijn vierde goud van deze Spelen gewonnen. De Noor kwam solo over de finish, want de doorgaans zo betrouwbare Quentin Fillon Maillet miste drie schoten in de laatste schietronde en eindigde als vierde.

Beijing 2022 | Bø pakt vierde goud op enerverende massastart

De overwinning van Thingnes Bø betekende een ​​vijfde medaille op deze Spelen voor de Noor. De Zweed Martin Ponsiluoma pakte de eerste olympische podiumplek van zijn carrière door zilver te claimen. Vetle Sjaastad Christiansen legde beslag op het brons.
Fillon Maillet kon geschiedenis schrijven door de eerste biatleet te worden met zes medailles op de Olympische Spelen. De uiterst succesvolle Fransman won al drie keer zilver en twee keer goud, maar eindigde door een paar matige schietbeurten op de vierde plaats.
Door de gouden medaille van Bø breidt Noorwegen de voorsprong op de medaillespiegel nog verder uit. De Scandinaviërs staan nu vijf gouden medailles voor de Duitsers. Nederland staat door de gouden medaille van Thomas Krol op de 1000 meter op de gedeelde vijfde plaats.
picture

Beijing 2022 | Braisaz-Bouchet verovert goud op 12,5 kilometer massastart

"Bovenmenselijke prestatie"

Commentator Herbert Cool was lyrisch over het podium bij de massastart. "Het is een eigenlijk onmenselijk dat je in zo'n zware duursport vier keer goud pakt en slechts één keer het podium mist. Bø heeft het fantastisch gedaan, maar hetzelfde kan gezegd worden van Fillon Maillet, die een geweldige Spelen achter de rug heeft met twee keer goud en drie keer zilver. Hij nam in de laatste schietbeurt enorm veel risico, want alleen op die manier kon hij nog het podium halen. Helaas voor hem schoot hij drie keer mis en werd zijn 'dood of de gladiolen' niet beloond."
"Daarnaast is het leuke aan de massastart dat er altijd wel een verrassing in zit. Vooraf zou ik dit podium met Ponsiluoma en Christiansen nooit hebben getipt, maar dat ze dan een medaille halen is leuk voor hen. Ook de Canadees Christian Gow kon lang meekomen, maar zakte tegen het einde wat weg. Al met al een hele leuke race en een waardig einde van een geweldig biatlon event", aldus Cool.
picture

Beijing 2022 | Fillon Maillet pakt tweede titel ondanks weigerend geweer

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie