Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Braisaz-Bouchet verovert goud op 12,5 kilometer massastart

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 18/02/2022 om 10:26 GMT+1

Justine Braisaz-Bouchet heeft de gouden medaille veroverd op de 12,5 kilometer massastart. Ze hield de twee Noorse vrouwen Tiril Eckhoff en Marte Olsbu Roeiseland achter zich. Het was de laatste biatlonrace voor vrouwen van deze Spelen.

Beijing 2022 | Braisaz-Bouchet verovert goud op 12,5 kilometer massastart

In de felle zon werden de racers geconfronteerd met vijf ronden van 2,5 km, waarbij de eerste twee schoten in buikligging en de twee staande schoten worden bestraft met een 150 meter lange strafronde.
Zowel Braisaz-Bouchet als de twee Noorse vrouwen misten alle drie vier targets op de schietbaan, dus het kwam er op aan wie er het snelst was op de ski's. De Française kon dankzij twee goede laatste schietbeurten het momentum pakken en kwam zo niet meer in de problemen. Het is het derde biatlongoud voor Frankrijk deze Spelen. Quentin Fillon Maillet was eerder al goed voor twee gouden biatlonmedailles op de achtervolging en in de 20 kilometer lange achtervolging.
De bronzen plak van Olsbu Roeiseland betekende dat ze pas de tweede atleet is na de Noorse legende Ole Einar Bjoerndalen die op het podium eindigde in alle vier de individuele biatlonevenementen op de Spelen. De 31-jarige won zowel goud op de 7,5 kilometer sprint als op de 10 kilometer achtervolging en pakte ook nog brons in de individuele wedstrijd over 15 kilometer.
picture

Beijing 2022 | Roeiseland is oppermachtig op sprint en pakt derde medaille van Spelen

Top 10

Dankzij het goud van Braisaz-Bouchet dringt Frankrijk de top-10 van de medaillespiegel binnen. Met vijf gouden, zeven zilveren en twee bronzen plakken staat Frankrijk met veertien medailles op plek 10.
Mochten de Fransen ook de 15 kilometer massastart winnen, dan komen ze - mocht Nederland niet het goud veroveren op de 1000 meter bij het schaatsen - op gelijke hoogte in gouden medailles met Nederland.
picture

Beijing 2022 | De finish van Fillon maillet op de 20 km biatlon

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie