Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Olympische Spelen Tandrevold vroegtijdig ten einde

Pim Verhoeven

Gepubliceerd 14/02/2022 om 07:13 GMT+1

De Olympische Spelen van Beijing 2022 zitten er op voor Ingrid Landmark Tandrevold. Tijdens de 10km achtervolging stortte de Noorse volledig in. Er werd gevreesd voor hartproblemen vanwege de medische historie van Tandrevold. Ze kreeg weer snel groen licht van de ploegdokter, maar inmiddels is het duidelijk dat de Noorse niet meer in actie gaat komen op deze Spelen.

Ingrid Landmark Tandrevold was helped off the course after she collapsed on the finish line

Foto: Getty Images

Inmiddels heeft de Noorse biatlete voor duidelijkheid gezorgd in een persconferentie eerder vandaag. "Mijn hart is gebroken. Ik ga zo spoedig mogelijk naar huis", begon Tandrevold haar statement. "Vanwege mijn eerdere hartproblemen heeft de medische staf besloten dat ik niet meer zal deelnemen."
De arts van het Noorse nationale team legt uit: "Vanwege haar eerdere hartproblemen willen we geen risico nemen. We willen haar eerst goed onderzoeken."

WAAR TE KIJKEN?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie