Het Russische team schoot uit de startblokken. Said Karimulla Khalli en Alexander Loginov bouwden een flinke voorsprong op die richting de twee minuten ging. Maxim Tsetkov kwam als derde in actie. Op datzelfde moment kwam namens Noorwegen superster Johannes Thingnes Boe en die leek de wedstrijd weer spannend te maken.
Boe pakte meer dan een minuut terug op de Russen, waardoor de laatste Russische biatleet een voorsprong van ongeveer driekwart minuut overhield. Christiansen, de laatste man van Noorwegen, leek echter niet zijn beste dag te hebben en Eduard Latypov liep uit. De gouden medaille voor Rusland was al met potlood genoteerd, maar toen ging het helemaal mis.

Beijing 2022 | Rusland stort volledig in

Beijing 2022
Beijing 2022 | Herbert Cool neemt ons nog één keer mee naar het olympisch biatlon
20/02/2022 OM 13:38

Drama

De ploeg had tot op dit moment uitstekend geschoten en ook de eerste serie van Latypov was foutloos. De laatste vijf schouten liepen echter uit op een drama. Latypov miste zes keer en gaf zijn voorsprong totaal uit handen. Ook Frankrijk had een misser, terwijl Christiansen foutloos was. Zo lag de man die niet in vorm oogde ineens voorop.
Dit gaf Christiansen een mentale opkikker, want ineens had hij de geest weer. Fillon Maillet ging namens Frankrijk in de achtervolging, maar de Noor liep alleen maar uit en stelde het goud veilig. Frankrijk moest genoegen nemen met zilver en de zwaar ontgoochelde Russen kwamen als derde over de streep.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Herbert Cool neemt ons nog één keer mee naar het olympisch biatlon
20/02/2022 OM 13:37
Beijing 2022
Beijing 2022 | Fillon Maillet staat één van zijn gouden medailles af aan Braisaz-Bouchet
19/02/2022 OM 09:40