Het was Hanna Oeberg die het verschil maakte. De derde starter van het Zweedse viertal begon met een achterstand van 27 seconden aan haar deel en ondanks haar vier missers was de 26-jarige biatlete verreweg de snelste op de ski's.
Na haar aflossing mocht haar jongere zus, Elvira Oeberg, met een kleine voorsprong beginnen aan het binnenharken van de gouden medaille. Met slechts één misser op de staande schietbeurt hield ze haar zenuwen goed onder bedwang. Uiteindelijk wonnen de Zweden met een voorsprong van 12 seconden op de Russen.

Snelle Oebergs

Beijing 2022
Beijing 2022 | Herbert Cool neemt ons nog één keer mee naar het olympisch biatlon
20/02/2022 OM 13:38
Italië begon enorm sterk aan de wedstrijd. Vittozzi, Wierer en Comola hadden de achterstand tot slechts zeven seconden op de Zweden weten te beperken. Bij Sanfilippo zat de snelheid er niet in zoals bij de rest van de ploeg.
Ondanks slechts twee missers op de staande schietbeurt moet de Italiaanse alsnog ruim 1 minuut en 20 seconden toegeven op Elvira Oeberg. Hierdoor kon Denise Herrmann voor de Duitse ploeg de bronzen plak nog uit het vuur slepen.
Rusland ging tijdens de tweede wissel nog aan de leiding van de race, maar Mironova had geen antwoord op de snelle Oeberg. Voor Zwitserland hield de wedstrijd snel op. Irene Cadurisch kwam buiten de camera's moest buiten het zicht van de camera's opgeven, waardoor Zwitserland niet verder kon in de wedstrijd.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Herbert Cool neemt ons nog één keer mee naar het olympisch biatlon
20/02/2022 OM 13:37
Beijing 2022
Beijing 2022 | Fillon Maillet staat één van zijn gouden medailles af aan Braisaz-Bouchet
19/02/2022 OM 09:40