Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Hochfilzen | Aanhouder Kühn wint de sprint, Boe wordt aan alle kanten geklopt

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 10/12/2021 om 14:11 GMT+1

De aanhouder wint. Dat heeft Johannes Kühn aan den lijve ondervonden. De Duitser kreeg zijn beloning voor altijd doorgaan en nooit opgeven met een overwinning op de biatlon sprint in Hochfilzen. Kühn legde de 10 kilometer sprint overduidelijk het snelste af en heeft een World Cup-zege achter zijn naam staan.

Hochfilzen | Aanhouder Kühn wint de sprint, Boe wordt aan alle kanten geklopt

Het schieten was altijd het onderdeel waarop Kühn het verloor, maar dit keer bleef hij foutloos en ook skiede hij een fantastische slotronde. De slotronde was zo fantastisch dat de concurrentie zich erop stuk beet.
Het was sowieso een verrassende vrijdag in het Oostenrijkse Hochfilzen, want behalve de eerste winst van Kühn mocht Anton Smolski zich namens Belarus voor het eerst op het podium melden. Martin Ponsiluoma (Zweden) zette de tweede tijd neer, goed voor zilver.

Noren vallen tegen

Waar zich verrassingen voordeden, vielen er ook tegenvallers te noteren. Het Noorse kamp kwam er bijvoorbeeld niet aan te pas. Tarjei Boe hield de schade met een vijfde plaats nog enigszins beperkt, klassementsleider Vetle Sjastad Christiansen eindigde als zestiende en Sturla Holm Laegreid finishte op een kleine minuut als zestiende.
Maar het kon nog erger; Johannes Thingnes vond zijn naam pas terug op pagina twee van het uitslagenblad, als nummer 29.
De uitslag is van belang met het oog op de achtervolging, die zaterdag op het programma staat. Kühn start dan met een voorsprong van 14,3 seconden en dus zelfs een minuut op enkele Noren.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie