Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Hochfilzen | Eindelijk weer eens winst voor Ingrid Landmark Tandrevold

Mathieu Hilgersom

Geupdate 08/12/2023 om 15:44 GMT+1

Ingrid Landmark Tandrevold heeft na drie jaar eindelijk weer eens een wereldbekerwinst gepakt. Vijftien keer stond de Noorse de afgelopen jaren op het podium, maar slechts één keer was dit op de hoogste trede. Vrijdag in Hochfilzen kwam de omslag. Ze bleef foutloos tijdens haar schietbeurten en maakte daarmee het verschil met de concurrentie.

Hochfilzen | Eindelijk weer eens winst voor Ingrid Landmark Tandrevold

De sprint ging van start zonder de koploper in de wereldbeker. Franziska Preuss was ziek en moest de 7,5 kilometer in de Oostenrijkse plaats aan zich voorbij laten gaan.

Nieuwe koploper

Met een vacante koppositie ontstond een mooie strijd. Nummer twee Lou Jeanmonnot had de beste papieren, maar was met twee missers in haar staande schietbeurt kansloos voor een goede klassering.
De Française eindigde uiteindelijk als vijftiende. Het bleek echter toch genoeg om de leiding in de wereldbeker over te nemen.

Niet foutloos

Ook Elvira Öberg en Justine Braisaz-Bouchet bleven niet foutloos, maar het tweetal was dusdanig snel op de ski's dat die ene misser hen niet fataal werd. Het kostte de uiteindelijk nummer twee en drie wel de winst.
Tandrevold schoot 100 procent met scherp en hoefde daardoor geen strafronde te skiën. Op de streep was de 27-jarige Noorse 4,9 seconden sneller dan Öberg en 19,7 seconden sneller dan Braisaz-Bouchet. Lena Haecki-Gross (vierde) en Lisa Vittozzi (vijfde) liepen net het podium mis.

Waar kijk je?

Alle vormen van wintersport, waaronder biatlon, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie