Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Holmenkollen | Denise Herrmann-Wick wint laatste sprint van haar carrière

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 19/03/2023 om 10:22 GMT+1

Denise Herrmann-Wick maakte eerder dit jaar al bekend dat ze na het seizoen ging stoppen als professioneel biatleet. Maar dat doet ze niet omdat ze sportief gezien niet meer mee kan. De huidige wereldkampioene sluit de laatste sprint van haar carrière af met een overwinning.

Holmenkollen | Denise Hermann-Wick wint laatste sprint van haar carrière

Herrmann-Wick laat daarmee de Zweede Hanna Oeberg en Anna Magnusson achter zich. Oeberg zette als eerste een pijlsnelle richttijd neer. Dat het genoeg was voor het podium was al snel duidelijk, maar Herrmann-Wick ging met een voorsprong van zes seconden de laatste ronde in. Oeberg staat bekend om haar snelle slotronde, maar Herrmann-Wick is niet voor niets de wereldkampioen op dit onderdeel.

Magnusson

De 34-jarige Duitse had haar inspanning perfect ingedeeld en was uiteindelijk 3,5 seconde sneller dan de Zweedse op nummer twee. Anna Magnusson schoot net als de twee vrouwen voor haar alles raak, maar moest op de ski's meer dan een halve minuut toegeven op beide vrouwen.

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder biatlon, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie