Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Holmenkollen | Thuisoverwinning voor Ingrid Landmark Tandrevold, eindzege voor Lisa Vittozzi

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 01/03/2024 om 15:45 GMT+1

Ingrid Landmark Tandrevold heeft vrijdag voor het eerst de overwinning gepakt op haar thuisbaan Holmenkollen in Oslo. De Noorse maakte in de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen het verschil door foutloos te blijven bij het schieten. Op de individuele 15 kilometer was ze ruim 28 seconden sneller dan Elvira Öberg, die rapper was op de ski's maar onderweg twee missers had.

Oslo | Thuisoverwinning voor Ingrid Landmark Tandrevold, eindzege voor Lisa Vittozzi

Het was de derde winst dit seizoen voor Tandrevold, die teleurstellend naast eremetaal greep op het WK in het Tsjechische Nove Mesto. In de Noorse hoofdstad herstelde ze zich goed en bleek haar tijd voldoende voor de zege. Haar landgenote Ida Lien verraste door voor de eerste keer op het podium te eindigen.
Lisa Vittozzi pakte de kleine kristallen bol met een vierde plaats in Oslo. De Italiaanse troefde daarmee de Duitse Vanessa Voigt af die in Noorwegen genoegen moest nemen met de zesde plaats.

Waar kijk je?

Alle vormen van wintersport, waaronder biatlon, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie