Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kontiolahti | Ponsiluoma wint eerste wedstrijd van seizoen, Hartweg verrast met zilver

Wian Slendebroek

Gepubliceerd 29/11/2022 om 14:50 GMT+1

Martin Ponsiluoma heeft de eerste biatlonwedstrijd van het seizoen gewonnen. De Zweed was op de individuele wedstrijd snel op de ski’s en maakte slechts een foutje. De Zwitser Hartweg verraste met een tweede plek. Voor deze podiumplaats was hij niet verder gereikt dan een 17e plek. David Zobel had ook nog nooit het podium bereikt.

Martin Ponsiluoma wint eerste wedstrijd van seizoen

Foto: Getty Images

Al snel werd duidelijk dat de winnaar van vandaag niet Johannes Thingnes Bø of Quentin Fillon Maillet zou heten. De twee kemphanen van vorig seizoen hadden respectievelijk drie en twee fouten na twee keer schieten, waardoor ze veel strafminuten kregen. Een zege zat er voor hen niet meer in. Bø en Fillon Maillet eindigden op de
De Zweedse mannen Martin Ponsiluoma en Sebastian Samuelsson waren beter onderweg. Met twee fouten maakten beide mannen kans op de overwinning. Er was echter een man die wel foutloos kon blijven: de Zwitser Niklas Hartweg. De 22-jarige biatleet was in een wereldbeker nog nooit verder gekomen dan een 17e plek en belandde vandaag verrassend op het podium.

Snelle ski's

Winnen deed hij niet. Ponsiluoma skiede het snelst van het hele veld wat genoeg was om de strafminuut die hij opliep teniet te doen. Hij eindigde 37 seconden voor de jonge Zwitser. Achter Hartweg was het spannend om het brons. David Zobel was met 59,3 seconden een seconde sneller dan landgenoot Roman Rees. Daarachter werd Samuelsson vijfde met een achterstand van 1.02,8 minuten.
Ponsiluoma won in zijn leven slechts een individuele wedstrijd. Dat was de sprint op het WK van 2021 in Pokljuka. De winst van vandaag is zijn eerste overwinning in de wereldbeker.

Waar kijk je?

Het biatlonseizoen kijk je op Eurosport. Met discovery+ mis je geen enkele strafronde en schietbeurt.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie