De schietbaan van Oberhof zal nooit een gemakkelijke worden en dat was vandaag al helemaal niet het geval. Je kon het zien door de vaantjes op de schietbaan te checken: die gingen alle kanten op, maar een enkele ook juist weer niet. De omstandigheden waren dus op z’n minst verraderlijk.
Roeiseland ging het beste om met de elementen en gumde haar fout tijdens het liggend schieten uit door een foutloze staande beurt af te leveren. De Noorse leverde tijdens lichte sneeuval en opzettende mist dus geen beste eerste schietbeurt af, maar was eenmaal onderweg niet meer te stoppen.

Oberhof | Zoals altijd is het vroeg of laat een keer de dag van Loginov

Oberhof
Oberhof | Roeiseland overtuigend naar overwinning op 10km Pursuit
09/01/2022 OM 16:14

Gedeelde tweede plaats

De tweede plaats werd na 7,5 kilometer opvallend gedeeld, door de Belarussische Hanna Sola (twee straffen) en Julia Simon, die één misser noteerde. Simon zette het tijdens de laatste 1300 meter op een sprinten, waardoor ze gedeeld tweede werd. Simon maakte de eindsprint maar liefst 6,7 seconden goed op Sola wat resulteerde in gedeeld zilver.
Hoewel de twee die eer deelden zagen ze klassementsleider Roeiseland in de rangschikking van de World Cup toch weer wat verder uitlopen.
Oberhof
Oberhof | Roeiseland overtuigend naar overwinning op 10km Pursuit
09/01/2022 OM 16:14
Oberhof
Oberhof | Russisch tweetal oppermachtig bij Single Mixed Relay
08/01/2022 OM 15:58