Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Oberhof | Roeiseland wint de sprint waarop vrijwel niemand foutloos schiet

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 07/01/2022 om 18:13 GMT+1

Soms wint de beste, soms wint de minst slechte. Wat schieten betreft althans, want er moet tijdens de biatlon natuurlijk ook nog gelanglaufd worden. De winnares op de sprint bij de vrouwen was als vanouds een topper omdat kwaliteit altijd boven komt drijven: Marte Olsbu Roeiseland.

Oberhof | Roeiseland wint de sprint waarop vrijwel niemand foutloos schiet

De schietbaan van Oberhof zal nooit een gemakkelijke worden en dat was vandaag al helemaal niet het geval. Je kon het zien door de vaantjes op de schietbaan te checken: die gingen alle kanten op, maar een enkele ook juist weer niet. De omstandigheden waren dus op z’n minst verraderlijk.
Roeiseland ging het beste om met de elementen en gumde haar fout tijdens het liggend schieten uit door een foutloze staande beurt af te leveren. De Noorse leverde tijdens lichte sneeuval en opzettende mist dus geen beste eerste schietbeurt af, maar was eenmaal onderweg niet meer te stoppen.
picture

Oberhof | Zoals altijd is het vroeg of laat een keer de dag van Loginov

Gedeelde tweede plaats

De tweede plaats werd na 7,5 kilometer opvallend gedeeld, door de Belarussische Hanna Sola (twee straffen) en Julia Simon, die één misser noteerde. Simon zette het tijdens de laatste 1300 meter op een sprinten, waardoor ze gedeeld tweede werd. Simon maakte de eindsprint maar liefst 6,7 seconden goed op Sola wat resulteerde in gedeeld zilver.
Hoewel de twee die eer deelden zagen ze klassementsleider Roeiseland in de rangschikking van de World Cup toch weer wat verder uitlopen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie