Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Östersund | Foutloze Hauser blijft ontketende Öberg maar nipt voor

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 02/12/2021 om 19:09 GMT+1

Lisa Theresa Hauser heeft de tweede sprint van het seizoen gewonnen. De Oostenrijkse bleef bij beide schietbeurten foutloos en eindigde twaalf seconden voor de Zweedse Elvira Öberg, die ondanks twee schietfouten op een tweede plaats eindigde. De Wit-Russische Hanna Sola eindigde met één strafronde op de derde plek.

Östersund | Foutloze Hauser blijft ontketende Öberg maar nipt voor

De omstandigheden in Östersund waren net als in het openingsweekend met temperaturen van -15 graden koud. Het sneeuwde vandaag ook nog eens, waardoor de Noorse Tiril Eckhoff besloot om in de laatste startgroep te starten.
Öberg startte als eerste en zette meteen een genadeloze tijd neer. Ondanks twee missers was ze zoveel sneller dan haar concurrenten op de ski’s. Alleen Hauser was op de meet sneller dan de jonge Zweedse, die met een tweede plek haar beste prestatie ooit neerzette.
picture

Östersund | Uitstekende Samuelsson pakt tweede zege van seizoen

Lotte Lie

Hauser, die vorig seizoen wereldkampioen werd op de massastart, eindigde vorige week als tweede in de individuele wedstrijd.
Net als vorige week belandde Belgische Lotte Lie weer in de wereldbekerpunten. Na een 22ste en 15e plaats eindigde ze nu als dertigste.
Dankzij haar overwinning klimt Hauser naar de eerste plaats in het wereldbekerklassement.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie