Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK biatlon | Johannes Thingnes Bø ligt op koers voor unieke collectie gouden medailles

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 14/02/2023 om 17:27 GMT+1

En op het einde wint Johannes Thingnes Bø. Zo valt het biatlon deze winter kort en bondig samen te vatten en ook tijdens het WK houdt de Noor voorlopig flink huis. Ook op de 20 kilometer individueel was het raak in Oberhof, wat Bø’s vierde gouden medaille betekende, maar het was onderweg wel even schrikken.

WK biatlon | Johannes Thingnes Bø ligt op koers voor unieke collectie gouden medailles

Bø noteerde tijdens zijn schietbeurten twee onverwachte missers, waarmee hij de deur op een kier zette voor de concurrentie. De rivalen sloegen echter niet toe, waarna de deur net zo snel weer in het slot viel.
Een nieuwe gouden medaille van dit WK was daarmee een feit voor Bø, die nu vier keer goud op zijn nek heeft hangen. Hij won al drie individuele afstanden, plus de gemengde estafette. Later deze week staan nog de massastart plus de single mixed estafette en de estafette op het programma.
picture

WK Oberhof | Johannes Thingnes Bø is klasse apart in Pursuit en kan al vroeg beginnen met juichen

Bjørndalen vier keer gouden in Salt Lake City

Met een beetje hulp van zijn ploeggenoten kan Bø dus in totaal maar liefst zeven keer goud winnen, al is dat voorlopig theorie en nog geen praktijk. Zeven onderdelen winnen lijkt iets onvoorstelbaars, maar de goudjacht van Bø brengt nu al herinneringen boven aan Ole Einar Bjørndalen, die tijdens Salt Lake City 2002 alle vier de olympische disciplines wist te winnen goed voor toen een kwartet gouden plakken.
Het zilver en brons op de 20 km was trouwens voor Sturla Holm Lægreid en Sebastian Sameulsson.
picture

WK Biatlon | Johannes Thingnes Bø trotseert de mist en kroont zichzelf tot wereldkampioen in Oberhof

WAAR KIJK JE?

Het wereldkampioenschap biatlon in Oberhof duurt van 8 tot en met 19 februari. Met Eurosport en discovery+ mis je geen start, schot en finish van het belangrijkste biatlontoernooi van het jaar.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie