Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nove Mesto 2024 | Frankrijk doet weer goede zaken tijdens single mixed relay

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 15/02/2024 om 20:29 GMT+1

Frankrijk blijft triomferen tijdens het WK Biatlon in het Tsjechische Nove Mesto. Het team won de vierde titel tijdens dit kampioenschap. Dit keer waren Quentin Fillon Maillet en Lou Jeanmonnot succesvol in de single mixed relay (mannen en vrouwen). Laatstgenoemde was beslissend bij het laatste schot. Italië en Noorwegen eindigden als tweede en derde.

Nove Mesto 2024 | Frankrijk doet weer goede zaken tijdens single mixed relay

Tijdens de mixed relay voor mannen en vrouwen was Frankrijk al uiterst solide. Nu waren het dus Maillet en Jeanmonnot die niet faalden achter het geweer. Zij wisten binnen drie keer raak te schieten. Daarnaast was het koppel op de ski's ruimschoots sneller. Verrassend genoeg werden de Noren Johannes Boe en Ingrid Tandrevold (+27") zelfs derde. Vooraf waren zij nog de gedoodverfde favorieten.
Het zou tot het zesde schot duren voordat Frankrijk zijn eerste fout noteerde. Toen de eerste afstand skiën begon verdwenen de concurrenten helemaal ver in de achteruitkijkspiegel. Alleen de Noren konden aanvankelijk nog aanhaken. ‘Slechts’ 14 seconden was de achterstand op Maillet en Jeanmonnot halverwege.
picture

Nove Mesto 2024 | Julia Simon schittert op het WK: Goud in de Pursuit

Achteruitkijkspiegel

Maar bij het laatste schietonderdeel werden de verschillen pas echt duidelijk gemaakt. Tandrevold staat weliswaar bekend als een uitmuntend schieter (beste WK-statistieken), maar verzaakte tijdens de belangrijkste pogingen. De Fransen konden de laatste afstand skiën relaxed volmaken.
Het is de tweede keer dat Frankrijk de single mixed relay weet te winnen op dit toernooi. Noorwegen was de titelhouder. Voor Jeanmonnot zelf was dit het eerste gewonnen goud. Voor collega Fillon Maillet is het in totaal de vijfde wereldtitel.
picture

Nove Mesto 2024 | Franse dames heersen op sprint - Simon, Braisaz en Jeanmonnot verdelen medailles

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder biatlon, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie