Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Volledig Duits podium op tweemansbob, goud voor Friedrich der Grosse

Sander Grasman

Gepubliceerd 15/02/2022 om 16:23 GMT+1

Het werd een Duits feestje op de tweemansbob, waarbij alle medailles naar onze oosterburen gingen. Francesco Friedrich eiste met zijn remmer Thorsten Margis het goud op.

Beijing 2022 | Friedrich der Grosse troeft landgenoten af voor goud tweemansbob

Francesco Friedrich en Thorsten Margis begonnen als grote favorieten aan deze Olympische Spelen. In de afgelopen twee seizoenen verloren ze slechts twee races.

DUITSLAND OPPERMACHTIG

In de laatste run hoefde het tweetal bijna alleen maar overeind te blijven en dan was het goud binnen. Met bijna een halve seconde voorsprong aan de finish op landgenoten Johannes Lochner en Florian Bauer kwam titelprolongatie voor de regerende olympisch kampioenen nooit echt meer in gevaar.
Ook het brons ging naar een Duitse slee. Christoph Hafer en Mathias Sommer eindigde op ruime achterstand als derde.

DE BRUIN SNEUVELT

Ivo de Bruin slaagde er eerder op de dag niet in om zich te plaatsen voor de laatste run. De Nederlander moest bij de beste twintig eindigen na de eerste drie runs, maar dat zat er niet in. Net als de drie Duitse medaillewinnaars krijgt De Bruin een tweede kans in de viermansbob.
picture

Beijing 2022 | Jamaicanen blijken fan van Nederland en Memphis Depay

Wel maakten het Nederlandse duo vrienden tijdens deze Winterspelen. Ze maakten de Jamaicanen Shanwayne Stephens en Nimroy Turgott blij met miniatuur klompen. De twee Memphis Depay-fans konden dat duidelijk waarderen: "Netherlands all the way. Yah man!"

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je live op discovery+.Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie