Aliev zou in de Kokugikan Arena een kopstoot hebben uitgedeeld aan zijn Britse opponent, waarna scheidsrechter Andy Mustacchio hem diskwalificeerde. Op dat moment stonden er nog vier seconden op de klok in de tweede ronde. De Franse bokser was het duidelijk niet mee eens met de beslissing van Mustacchio. Hij spuugde woest zijn bitje uit en sloeg richting de camera.
Daarna ging hij op de rand van de ring zitten; een actie die hij maar liefst een half uur volhield. De bokser ging vervolgens in gesprek met de jury, maar toen de juryleden hem geen gelijk gaven, besloot hij zijn actie voort te zetten. Aliev zat nog een kwartier op de ring om daarna, nog steeds woedend, te vertrekken.

Zichtbare kleine wond

Tokio 2020
Tokyo 2020 | Cruz en Harrington winnen boksfinales
08/08/2021 OM 12:47
Na afloop verklaarde de Fransman voor diverse internationale media dat hij zijn hele leven heeft gewerkt voor de Olympische Spelen. "Maar als van tevoren al vaststaat dat ik gediskwalificeerd word, lijkt het mij niet meer dan logisch dat ik boos ben." Zijn opponent Clarke, die boven zijn ogen een zichtbare kleine wond had, wilde zich niet uitlaten over de beslissing van de scheidsrechter.
Overigens liep het bokstoernooi geen vertraging op. De partij tussen Aliev en Clarke was de laatste van de ochtendsessie. Dinsdag staande halve finales op het programma, vanaf 8.03 uur Nederlandse tijd. Clarke neemt het dan op tegen Bakhodir Jalolov uit Oezbekistan.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Medaille-uitreiking Nouchka Fontijn
08/08/2021 OM 09:23
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Medailleuitreiking Nouchka Fontijn
08/08/2021 OM 09:16