Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Eerste medaille voor Nederland: zilver voor boogschutters Schloesser en Wijler

Mathieu Hilgersom

Geupdate 24/07/2021 om 10:46 GMT+2

De boogschutters Gabriëlla Schloesser en Steve Wijler hebben zaterdag knap een zilveren medaille gewonnen op het onderdeel gemengde teams. Het oranjeduo bereikte knap de eindstrijd waarin de grote favoriet Zuid-Korea met 5-3 te sterk was.

Tokyo 2020 | Zilver voor Nederlandse boogschutters

Het oranjeduo kende een goede start van de Olympische Spelen. Zij klopten achtereenvolgens Italië (5-0) en Frankrijk (5-4). Tegen de Fransen was de stand na vier sets 4-4 waardoor de beslissing viel met shoot-offs. Wijler behaalde direct een maximale score van tien. Deze achterstand kon Frankrijk niet meer ombuigen.
Vervolgens verzekerden Schloesser en Wijler zich van een medaille door Turkije met 5-3 in de halve finale te verslaan. Opnieuw liet Wijler zich van zijn beste kant zien door vier tienen te scoren. Met een negen van Schloesser was de finaleplaats binnen.

Finale

In de finale ging de eerste set naar Nederland met onder andere maximale scores van zowel Schloesser als Wijler. Daarna nam Zuid-Korea de wedstrijd in handen, mede vanwege de goede scores van het grote 17-jarige talent Je Deok Kim.
Het zilver van Schloesser en Wijler betekende de eerste medaille van Nederland met boogschieten in 21 jaar. Zij zijn de opvolger van Wietse van Alten. Hij won in Sydney brons.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie