Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | 'Rockster' Matt Hamilton draagt lang haar voor goed doel

Maurits ten Kate

Geupdate 17/02/2022 om 12:22 GMT+1

Matt Hamilton onderscheidt zich van de curlers in Peking met zijn kleurrijke schoenen, dikke snor en schouderlang haar. Hij ziet eruit en klinkt als een rockster. Zijn lange haar heeft hij niet zomaar, want de Amerikaan zamelt daarmee geld in voor het goede doel.

Matt Hamilton van Team US werpt een steen in de wedstrijd tegen het Zweedse team.

Foto: Getty Images

Hamilton heeft zijn haar laten groeien voor het goede doel 'Stache Strong', een Amerikaans goed doel dat geld inzamelt voor onderzoek naar hersenkanker. De Amerikaanse olympisch kampioen van vier jaar geleden had in Peking als doel om 5000 dollar op te halen.
"Het is een hele reis geweest", legde Hamilton uit voorafgaand aan hun openingswedstrijd tegen de Russen."

Kinderpruiken

"Ik ga mijn haar knippen en doneren aan een stichting voor kinderpruiken. Daarnaast probeer ik wat geld in te zamelen voor een goed doel. Ik werk samen met een geweldige non-profitorganisatie uit New York die onderzoek doet naar hersenkanker."
Het streefbedrag van 5000 dollar was al snel opgehaald en inmiddels staat de teller op bijna 8000 dollar.

Bekendheid

Hamilton verwierf bekendheid in zijn thuisland na zijn verschijning in de NBC-documentaire 'American Rockstars', die het curlingteam van vier Amerikanen volgt die goud wonnen tijdens de Spelen in Pyeongchang.
De Verenigde Staten, onder leiding van John Shuster, maken een goede kans om hun titel te verdedigen in Peking. De Amerikanen gingen als vierde door in de groepsfase en spelen vanmiddag tegen het Britse team.
picture

Beijing 2022 | Amerikanen winnen van Zwitsers

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie