Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Zweden verslaat Groot-Brittannië en wint curlinggoud

Tobias Kappelle

Geupdate 19/02/2022 om 12:11 GMT+1

Zweden heeft in een spannende curlingfinale bij de olympische titel bij de mannen veroverd. Er was een extra beslissend end nodig om Groot-Brittannië te verslaan en dus was de ontlading na afloop groot. Lichtpuntje voor Groot-Brittannië is dat op de voorlaatste dag van de Spelen eindelijk de eerste medaille binnengehaald is.

Beijing 2022 | Zweden verslaat Groot-Brittannië en wint curlinggoud

Groot-Brittannië greep in het eerste end meteen de leiding, maar Zweden herstelde zich snel en nam de leiding over in het tweede end. De rest van de wedstrijd bleef verstoken van grote scores. Beide teams pakten af en toe een puntje en zo stond er na negen ends een 4-3 voorsprong voor Zweden op het bord.
Groot-Brittannië moest dus in het laatste reguliere end de gelijkmaker produceren en dit lukte het team van skip Bruce Mouat ook. Hierdoor was een verlenging nodig om een beslissing te forceren. In dit extra end had Zweden de zogenaamde hammer, wat betekent dat je de laatste steen mag schuiven. Dit is een groot voordeel.
Dat voordeel buitte Zweden uit en Groot-Brittannië moest voor een zeer lastige steen gaan om überhaupt nog een kans te hebben. De laatste Britse steen mistte echter net zijn doel en dus was het niet meer nodig voor de Zweden om de laatste steen richting het huis te sturen. Het team van skip Niklas Edin is olympisch kampioen en Groot-Brittannie moet genoegen nemen met zilver.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie